SørMog på AUTOMANIA i Silkeborg

Tekst og foto: Rune Stømsvåg

Tradisjonen tro reiste en god gjeng fra SørMog til AUTOMANIA i Silkeborg denne siste helgen i August.  Vi var 8 Morganer, en Jensen FF, en Jaguar og en stor mørk bil jeg ikke vil nevne navnet på.....
 

Været i Danmark denne helgen var strålene, slik at vi fikk en fantastisk fin tur på småveier gjennom Nord - Jylland ned til Silkeborg.  Her var det stor åpning av festivalen med presentasjon av en rekke av de deltakende klassiske bilene kl. 1600.  Som vi ser på bildene ble Morgan representert med Svein Torsteinson sin strøkne +8 -76 modell, PP25131.  Torvet i Silkeborg var under åpningen fylt med klassiske biler og noen av dem var virkelige sjeldenheter.  Det var i tillegg underholdning med levende musikk og dans. Kvelden ble nytt utendørs på Italiensk restaurant med nydelig mat og god drikke, fantastisk stemning med gode venner.

Lørdag var det utstilling av kjøretøy i elle kategorier på flere av byens plasser og torg.  Det har aldri tidligere vært så mange kjøretøy samlet på Automania i Silkeborg.  Videre ble det kjørt rally- runde med klassiske løpsvogner på veiene nede langs elvebredden.  Det var egen autentisk "Hippieleir" med flere typiske kjøretøy for denne tiden.  Flere merkeklubber hadde fått egne områder hvor de stilte ut bilene sine.  Det kom så mange klassiske biler til Silkeborg denne helgen at flere vanlige parkeringsplasser også ble okkupert av biler som ikke fikk plass inne på utstillingsområdene. Et svært populært innslag var den nye "kartleseren" til Per Abrahamsen.  "Merethe" fulgte Per hele veien fra Kristiansand men måtte bo i bilen på nettene.  Per var kjempefornøyd med henne da hun aldri protesterte når han la inn full skrens i de danske rundkjøringene.

Lørdag kveld var vi invitert til festmiddag sammen med flere av de Danske arrangørene og deltakerne.  Dette ble arrangert i et av teltene og ble en skikkelig hyggelig aften med sang og taler fra både dansker og nordmenn.

Søndag fortsatte festivalen mens SørMog kjørte nordover igjen for å ta fergen hjem til gamlelandet.  Turen gikk igjen på fantastiske "Margerittveier" som flere av deltakerne ikke hadde kjørt på tidligere.  Vi var så heldige å bli invitert til å ha lunsj på Mardon og Marie Meihack sitt nye fantastiske sommersted ved Saltum.  Her ble vi tatt imot av Marie med nybakst og kaffi, samt omvisning på deres aldeles nydelige eiendom, dette var bare som en drøm......

Automania ble i år arrangert i Silkeborg for tiende året, SørMog har deltatt 9 år.  Dette er et arrangement vi varmt kan anbefale for andre Morganister ifra Norge.

< Forrige         5 av 6        Neste >
 
 
loader