Kulturell Pølsesamling 2014

Turen startet med samling utenfor Insignia i Sofienberggata. Dette blir kanskje siste gang vi samles her, Insignia flytter i juli til Konowsgate på siden av Ekebergåsen. Hele gata var før kl.10 fylt med Morganer av alle farger og modeller, et flott syn. Etter en kort tale fra President Petter og organisator Axel der praktiske opplysninger ble formidlet, startet kjøringen nordover ut av Oslo. Været var som bestilt, sol og varmt vårvær.
Kjøreturen var godt merket på utdelte kart, men jomen var det ikke noen som likevel fant andre veier til målet. Vel framme stod ca 50 Morganer som perler på en snor og skinte i sola.
Klubben hadde bestilt bespisning og etterfølgende omvisning I Eidsvollsbygningen. Basert på et samarbeid mellom Kulinarisk Akademi og Henry Notaker og etter avtale mellom NMK og Kafe Standpunkt fikk vi retten "smaken fra 1814" I middels stor porsjon:
        Syltet laks med grønnsaker.
        Egg og sild server på rugbrød.
        Oksekarbonade (karmenade) med timian.
        Syltede rotgrønnsaker.
        Postei av svinekjøtt og lever, med smak av allehånde.
        Innbakt postei av kalvekjøtt, med epler, sitron, kardemomme og nellik.
        Saus med ansjos, kapers og kjørvel.
        Bresert kalvebryst med løksaus og rotgrønnsaker.
        Sitron terte.
        Brødpudding med korinter, sukat, appelsin, sitron og stjerneanis.

Omvisningen ble organisert i grupper og startet kl. 13.00 i Eidsvollsbygningen. Interessant og med en passe blanding korrekt historie og gode historier. Det hele ble en flott lørdag og jeg regner med at vi blir invitert til neste 100-årsmarkering.

Stor takk til Tor Arne Richvoldsen fra Arendal for flotte bilder.
 
 
DSC_6888-JPG
DSC_6888-JPG
DSC_6890-JPG
DSC_6899-JPG
DSC_6901-JPG
DSC_6915-JPG
DSC_6917-JPG
DSC_6935-JPG
DSC_6941-JPG
DSC_6944-JPG
DSC_6955-JPG
DSC_6958-JPG
DSC_6969-JPG
DSCN1393-JPG
DSCN1395-JPG
DSCN1396-JPG
DSCN1397-JPG
DSCN1399-JPG
DSCN1400-JPG
DSCN1418-JPG
DSCN1422-JPG
 
 
< Forrige         10 av 10        
 
 
loader