Morgantreff i Bohuslän

Tekst og foto: Helge OlsenDet var med glede og iver jeg så på Fjordmog sin hjemmeside at vi var invitert til treff i Bohuslän, sammen med den svenske Morganklubben. Først et lite tilbakeblikk. Høsten 2013 jobbet jeg i Lysekil og bodde på Hotell Vann, der treffet ble arrangert. Søndagene hadde vi fri og jeg benyttet anledning til å kjøre rundt i området for å bli bedre kjent. Været var helt nydelig i lange perioder, og etter hvert eksploderte naturen i flotte høstfarger. Og jeg tenkte at dette området er jo perfekt for en tur med Morgan.  Jeg konfererte med min bedre halvdel og vi var enig om at til våren skulle vi ta en tur dit. 
Så kom invitasjonen og det var bare å pakke kofferten. På grunn av et seminar i Spania måtte jeg reise til Sverige på egenhånd. Jeg så fram til å treffe både gamle kjente fra Morganklubben i Norge og søtabrormorganister. Under korrespondanse med treffkomiteen forsto jeg etter hvert at det ikke var så mange påmeldt fra Norge. 
Fredag ettermiddag den 23. mai er bilen striglet og kofferten pakket, og ivrig og spent vender jeg kursen sørover. Været var bra, skyet oppholdsvær og fin temperatur. Men på høyde med Halden kom regnet. Taket måtte på, og striglingen rant av. Da jeg nærmet meg Brastad og hotellet ble været fint igjen. Og det skulle vise seg å holde resten av helgen.
Ved ankomst hotellet kjørte jeg rundt på parkeringsplassen for å finne ledig plass, og ser da at det ikke er en eneste Morgan fra Norge. Vel, tenkte jeg, det kan vel bli moro uansett. Med ca. 100 svenske Morganer på rekke og rad var parkeringsplassen et vakkert skue. Nybonede biler skinte om kapp og man kunne tydelig kjenne eimen av nysmurt storfe. Jeg møter i sekretariatet for rekvisitter og får romnøkkel. Etterpå er det middag og forfriskninger, og utover kvelden går praten ivrig. Og ja da, vi snakket om Morganer også…
Lørdag morgen er jeg tidlig oppe for å vaske og gjøre klar Morgan. Det er nydelig vær og bilen skal være ren og representativ. Nå er vi klare for tur i det Bohuslänske landskap. Vi får utdelt kart og oppgavekort, og vi skulle kjøre to og to Morganer ifølge. Turen går til Fjällbacka for lunsj, og så videre forbi, Hamburgsund, Bovallstrand, Hunnebostrand og til Smögen. Jeg ramser opp alle disse stedene fordi de er små og fantastisk vakre steder. Bryggerestauranter, naust og koselige butikker. Ved Smögen er det en praktisk oppgave der vi skal putte tennisballer oppi bøtter mens vi kjører en løype. Ikke så enkelt når man er alene og har rattet på høyre side.

Etter Smögen går turen tilbake til hotellet for flere oppgaver og konkurranser. Det blir også tid til å se på spesielle Morganer og slå av en prat med eierne. Har inntrykk av at gjennomsnittsalderen på svenske Morganer er ganske lav, og det er overvekt av +8. Men innimellom finnes det også gamle godbiter med interessant historikk. Nå dukker det faktisk opp en nordmann til. Det er Egil Svarthol med følge som kommer på en visitt.

På kvelden møtes vi på hotellets uteområde til forfriskninger og premieutdeling. Middagen servers og det blir taler og underholdning. En lang og interessant dag avsluttes.

Hjemturen på søndag går på flotte, svingete veier langs kysten av Bohuslän. Nå er det tid for å smelte opplevelser og inntrykk om til gode minner. Treffet var godt organisert og veldig hyggelig. Ikke minst takket være Ulrik Orstadius og hans medarbeidere i avd. vest. Bohuslän og Hotel Vann satte en god ramme rundt det hele.
< Forrige         3 av 10        Neste >
 
 
loader