Tidsriktige klær for en Morgansjåfør

Tekst og foto: Tor Arne Richvoldsen

Som de fleste Morgan-eiere er jeg utpreget ”anglofil”, og reiser derfor ofte til England. Jeg har selvsagt vært på besøk hos Morgan Motor Company i Pickersleigh Road, Malvern. En tur hit er nesten som en pilgrimsreise å regne for en ”Morganist”London er som oftest målet for mine Englands-turer. Jeg liker å gå gatelangs for å kikke på byen og menneskene.
På turen i januar i år, kom jeg over en helt spesiell forretning ikke langt fra British Museum. Utenfor nummer 40, Museum Street, sto det en gammel velosiped, og vinduene var prydet av figurer iført klær en hver Morgan-eier kan ønske seg.

Typisk engelske klær i ulike stoffer og farger, bukser, skorter, jakker luer – ja alt man kan ønske å ikle seg før man setter seg bak rattet på sin Morgan og suser av sted.

I januar kikket jeg bare innom, uten å kjøpe noe – og angret straks jeg satt på flyet hjem. Heldigvis har jeg en god kollega som er fotballinteressert, og ville ha meg med til London i mai. Jeg sjekket https://www.thomasfarthing.co.uk og fant ut at de hadde åpent hver dag hele uka. Velosipeden sto på utsiden da vi kom. Min kollega ville selvsagt være med for å se og komme med gode råd. Det var fredag ettermiddag, og en drøy time til stengetid.

”Would you like a whiskey, sir?” spørsmålet kom fra en av de ansatte. ”But, of course!” svarte jeg raskt, mens betjeningen fant fram det ene plagget etter det andre. Planen var å kjøpe et antrekk jeg kunne bruke når jeg skulle ut å kjøre i den lille grønne.Det tok ikke lang tid før whiskeyglasset var tomt, og det ble påfyll. Etter en stund i prøverommet og med en ny, liten en i hånden, var handelen avsluttet. I mellomtiden hadde min kollega funnet et gammeldags fotball med snøring som han gjerne ville kjøpe. Ute i gata var fotballkampen i gang da jeg kom ut. Det ble en del langpasninger a la Drillo, men det var det ingen som brydde seg om.

Vel fornøyd, ruslet vi hjem til hotellet med et par innholdsrike handleposer i handa. En utrolig service og en unik opplevelse. Herved anbefales et besøk i nummer 40 Museum Street neste gang du er i London.

< Forrige         3 av 6        Neste >
 
 
loader